Projecte educatiu
Caràcter propi
Educació en valors i
compromís comunitari
El col·legi Mare de Déu de Lourdes és una escola cristiana que promou el desenvolupament integral dels alumnes, fomentant una actitud positiva, crítica i respectuosa, respectant la llibertat d’opinió i diversitat religiosa. L’escola assumeix la realitat sociocultural de Catalunya i busca formar ciutadans compromesos, tolerants, creatius, respectuosos amb la natura i participatius en la comunitat. El projecte educatiu és obert, sense discriminació, i ofereix un entorn de diàleg i responsabilitat compartida.
Els nostres propòsits

- Competents i col·laboratius
- Crítics i creatius
- Forts i perseverants emocionalment
- Ciutadans responsables i amb consciència global
- Respectuosos i inclusius amb la diversitat
Com ho fem?
Volem veure créixer nens i nenes en tots els seus àmbits, en valors socials, humans, culturals, físics, artístics i vivencials per tal de fer ciutadans pel demà.

Educació integral

Actitud positiva

Entorn

Oberts a tothom

Compromís
Cultura digital de centre
La cultura digital és essencial en els centres educatius actuals, especialment pel que fa a la comunicació amb les famílies. L’ús d’eines digitals, com aplicacions mòbils, correus electrònics o plataformes acadèmiques, permet establir una connexió immediata i fluida. Aquesta immediatesa garanteix que les famílies rebin informació actualitzada en temps real, com canvis d’horaris, recordatoris d’activitats o notificacions importants.
A més, la digitalització afavoreix un seguiment més personalitzat del progrés acadèmic dels alumnes, creant un diàleg constant entre docents i famílies. Aquesta comunicació no només agilitza processos, sinó que també reforça el vincle entre escola i comunitat.
Adoptar eines digitals transforma la gestió educativa, fent-la més eficient, accessible i adaptada a les necessitats de l’era moderna.


Estratègia de centre
L’estratègia digital d’un centre educatiu és clau per afrontar els reptes de l’educació del segle XXI. Aquesta inclou la planificació i implementació d’eines tecnològiques que millorin tant els processos d’aprenentatge com la gestió interna i la comunicació amb les famílies.
Una bona estratègia digital fomenta l’ús de plataformes educatives, dispositius interactius i recursos en línia per enriquir les classes i adaptar-les a diferents ritmes d’aprenentatge. També prioritza la formació digital del professorat, assegurant una aplicació efectiva de les noves tecnologies.
A més, aquesta estratègia reforça la connexió entre escola i comunitat, promovent la transparència, la col·laboració i la inclusió digital. Una visió clara en aquest àmbit garanteix centres més innovadors, preparats i accessibles.
Etapes educatives
Volem veure créixer nens i nenes en tots els seus àmbits, en valors socials, humans, culturals, físics, artístics i vivencials per tal de fer ciutadans pel demà.